Jemaah Masjid Al-Aqsa Berjaya Menghalang Pencerobohan Pelampau Yahudi

al_aqsa_mosque

Baitulmuqaddis (Ahad,27 Sept. 2009), Sekumpulan jemaah Islam berjaya menghalang rancangan jahat pihak pelampau Zionis bagi mengadakan upacara keagamaan Yahudi di kawasan Masjil Aqsa. Para Muslimin Palestin di tanah yang diduduki (Tebing Barat) sebelum itu telah mendapat berita mengenai rancangan pihak pelampau Zionis untuk mengadakan upacara tersebut daripada siaran-siaran yang lakukan oleh para pemimpin pejuang Islam Palestin. Hasilnya ratusan umat Islam Palestin telah berkumpul di Masjidil Aqsa bagi mempertahankan masjid tersebut.

Puak pelampau Zionis tersebut telah cuba mengadakan upacara keagamaan Yahudi dan berjaya melaungkan slogan-slogan yang menyeru agar Masjidil Aqsa diruntuhkan untuk digantikan dengan kuil Yahudi. Kesungguhan umat Islam Palestin berjaya menghalau mereka keluar walaupun kesemua Yahudi tersebut dilindungi oleh polis Israel.

Marah dengan tindakan para pejuang Islam tersebut, sekumpulan 70 orang polis Israel yang lengkap bersenjata telah menyerbu Masjidil Aqsa dan  memukul umat Islam dengan cota secara ganas,  menembak gas pemedih mata, peluru getah, malah gas beracun ke dalam kawasan masjid. Akibatnya seorang lelaki tua berumur 73 tahun yang dikenali sebagai Muhammed Joulani telah terkena peluru getah di matanya dan dilaporkan dalam keadaan amat kritikal sementara seorang pemuda Palestin berumur 22 tahun pula terkena tembakan di kepala dan mengalami kecederaan serius.

Imam Besar Masjidil Aqsa, Dr. Sheikh Ikrma Sabri menyeru umat Islam agar bersama-sama mempertahankan Masjidil Aqsa. Beliau menegaskan bahawa masjid ini bukan hanya hak orang Arab Palestin tetapi hak seluruh umat Islam dan menjadi kewajipan seluruh umat untuk mempertahankannya.  Beliau juga menyeru seluruh umat Islam Palestin terus bertahan dan berkubu di Masjidil Aqsa dan menentang pencerobohan Zionis Yahudi ke atas masjid itu dengan apa cara sekalipun. ALLAHHUAKBAR!

Diterjemah secara bebas daripada http://www.islamonline.net

Abu Saifuddin: Kerana itu kita kena lakukan solat hajat sama ada berjamaah ataupun secara individu. Hantarkan doa                                  anda kepada saudara-saudara seaqidah di Palestin, teruskan memberi bantuan wang kepada HAMAS melalui pertubuhan-pertubuhan yang menyalurkan terus bantuan kepada HAMAS seperti Muslim Care,Yayasan Amal dll. Selain itu teruskan usaha anda untuk memboikot produk USA dan lain-lain yang mempunyai hubungan dengan Zionis. Ingatlah anda akan disoal di hadapan ALLAH RABBULJALIL tentang usaha untuk membantu saudara seaqidah. Janganlah sampai menganggap McDonald sebagai saudara dengan meninggalkan saudara Muslim yang sebenar.

Boikotlah Jika Anda Masih Ada Hati Nurani

Boikotlah Jika Anda Masih Ada Hati Nurani

33556011024453l

Advertisements
Published in: on September 28, 2009 at 4:12 am  Tinggalkan Komen  

The URI to TrackBack this entry is: https://abusaifuddin.wordpress.com/2009/09/28/jemaah-masjid-al-aqsa-berjaya-menghalang-pencerobohan-pelampau-yahudi/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: